Alt på et bræt

Det kognitive overskud er en kraft man skal deale med. På daglig basis. Hjernen er klart overdimensioneret. Til de øjeblikke, hvor det virkelig gælder og vi kan trække bundgearet og slå turboen til. Det er fedt. Og godt for os.

Men hvad med resten af tiden? Så er der andre løsninger. Vi kan parkere vores kognitive overskud i endeløse diskussioner om politik, filosofi eller fisse. Vi kan drikke det væk eller parkere det på stoffer. Og så kan vi huske trivia.

Ed Goodgold og Dan Carlinsky er ansvarlige for, at den udvikling skete. De begyndte at lave quizbowler, som de sammen med deres universitetskammerater kunne lave konkurrencer om. Hvem kunne svare på flest trivia-spørgsmål blev en udmærket måde at slukke for myldretankerne og bare prøve at huske det, der lige ligger på tungen.

Men dem, der virkelig udbredte trivia-bølgen til de små kakkelborde var de canadiske journalister Chris Haney og Scott Abbott. De spillede Scrable en aften, hvor de samtidig talte om denne omsiggribende trivia-tsunami, der spredte sig. De koblede brættet og den ligegyldige viden og fik: Trivial Pursuit. Og siden har fester og familieliv ikke været det samme.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Trivia. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *