Bare spis – det er sportskage

Jeg bor ovenpå en butik, der sælger tøj til tykke piger. De forsøger at forklæde det på mange måder. De italesætter, hvor meget de elsker kurver. De kalder butikken et kækt og franskklingende navn og deres voksmannequiner er fyldige, men ikke fede. Det er altsammen fint og falder i samme kurv, som når jeg tager skjorten udenfor bukserne for at skjule maven. Ligegyldigt hvad vi kalder det, så er det altså overvægt og ikke overkækt. Og jeg bliver ikke mindre af min talje er skjult. Men anyway.

Forleden aften kom jeg så hjem til et overraskende, jeg vil dog endda kalde det et overvældende syn. Jeg tog et billede – men du må ikke se det, for vi skal ikke udlevere nogen. På billede i hvert fald. Men forestil dig ca. 70 animerede og store kvinder. Faktisk pænt store kvinder. Der overværer et modeshow, hvor der går nogle – i denne sammenhæng – meget tynde modeller i noget meget luftigt tøj. Det i sig selv er jo som det er. Fint nok.

Men det der overraskede mig var, at de allesammen stod og spiste – mens der var modeshow. Nu er jeg ikke en decideret haute couture-velbevandret type, men jeg er næsten sikker på, at dem på første række til et parisisk modeshow ikke sidder og spiser. Og da slet ikke kæmpe stykker lagkage med flødeskum. Derfor er mit billede, et billede af 70 meget store kvinder med ryggen til kameraet, hvor der står de meget sørgelige rester af en fuldstændig sønderrevet kæmpe flødeskumslagkage forrest i billedet. Og så slog det mig, selvklart serverer biksen mad og kage til et modeshow – faktisk er det nok vigtigere at de spiser kage end at de ser showet – det er kundefastholdelse – hvis pigerne taber sig går de jo i en anden butik.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Kvinder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *