Da firserne var fremtiden

I min rigtige barndom var 80erne fremtiden. Det var faktisk lidt vildt, som vi så frem mod det vilde årti, som på nogle områder var skræmmende (tænk 1984 – som så i virkeligheden handlede om 1948, så det var spildt angst) eller den evige koldkrigsfront, der kunne fryse jorden i atomvinter, efter den ultimative udryddelse x 7. Men på andre måder var firserne sgu ret vilde. Vi fik den første rumfærge, der fløj i 1981 og på den måde åbnede hele dette fantastiske årti.

Ingen havde tænkt på at dedikere et helt årtis mode til gigantiske vatskuldre og skrigpink, før firserne kom. Vi fik flyttet Donkey Kong ud af arkademaskinerne og dikrete ned i et TOskærms-spil. Vi fik Dallas, som med sin let fade og fedtede fortællestil var et halvfjerdserlevn – men så kom Dynasty (på dansk helt latterligt navngivet Dollars) med en historie i sort/hvid men med masser af farver på skærmen. Jeg husker en gang min far og jeg besøgte et meget gammelt familiemedlem på plejehjemmet (faktisk, må jeg med skam melde – jeg kan huske DEN gang vi besøgte hende) og hun insisterede på at blive kørt ned i tv-stuen for at se Dollars.

Miami Vice med Jan Hammers plastiktrommer tog politifolkene ud af druk og nedslidte kontorer og placerede dem på trendy natklubber, som gæster! Og lod Don Johnson bo på en båd til 120.000 USD. Og det var mange dollars dengang. Damn. Der var sgu noget ved dengang firserne var the it-årti. Det var en noget mindre fesen fremtid end millenium bugs, credit crunches og 27. sæson af Robinson. Og nu vi snakker fesen, så prøv lige at tjekke den Orion-kapsel, der kommer til at erstatte rumfærgeprogrammet. En kapsel. Det er så 20tierne.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Mænd og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *