Darwins nye kus… kone

Vi er nogle frygteligt simple væsener os mennesker. Vi er meget mere forudsigelige end vi selv tror. Alene mængden af “man skal ikke være tosset for at være her”-skilte beviser hvor hamrende ens vi er. Nej, man er ikke en afviger når man tilhører de 54% af befolkningen, der ejer et skilt, der beviser de er anderledes. Men sjovt er det også at vi jager i langt mindre cirkler end vi selv tror. Når vi leder efter kærester så leder vi blandt de tilgængelige fremfor at tilføre vores genpøl noget virkeligt nyt.

Bing – så er der julefrokost i det nye firma og Zing, så er du flyttet i et nyt hus med en ny mand, fordi du kunne opgradere 4,3%. Så nemt er det. Det er simpelthen survival of the nearest that somewhat fit. Darwin krummer tæer, men han blev sådan set gift med sin kusine, så han har sådan set ikke nogen at lade noget høre. I folkeskolen gad pigerne ganske vidst kun sjældent drengene i deres egen klasse – det var alligevel for tæt på – de ville mere – ud i verden. Helt ud i rygergården til klassen over, hvor drengene var ældre og dermed næsten på samme udviklingstrin, som pigerne.

Men hvad så hvis man virkelig vil bryde rammen og score uden for boksen? Så logger man sig på nettet og opretter en masse søgekriterier, der giver et match så tæt på ens ex, som menneskeligt muligt. Niks. Det er same same. Problemet med netdating er det klassiske problem, vi kender fra fokusgrupper i produktudvikling, de fleste aner ikke hvad de virkelig ønsker sig før de bliver præsenteret for noget, deres nabo ejer og elsker. Udviklet af mennesker, som vi betragter som halvgale. Kendetegnet ved de netop IKKE ejer et skilt, der henviser til deres mentale habitus. De fleste er ikke bygget til at bryde rammen, de er bygget til at bryde sammen – for vi er dybest set et flokdyr og det kræver fælles værdier. Altså er der kun en farbar vej til sand materiel og matrimonel lykke i villakvarteret – lad den galeste eneboer pege på det, hvis den klogeste nabo elsker det, så find den tætteste kopi, som du har råd til. Eller gå i fitness og stjæl det fra ham til sommerfesten.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Danskeren, Netdating. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *