Den fælles løgn som kit i vores vindue

Har du nogensinde tænkt over det sociale kit, der holder Danmark sammen? Nej, vel? Det er løgnene. De store, fede, dryppende, danske fælles løgne. Tom Waits forførte Mathilde fra Lasse & Mathilde, der er åvand i en Odense-Pilsner Og Prins Henrik spiller for det andet hold. Vi kunne uge efter uge fylde et digert værk af groft overkulørte sider med dem. Hver uge de samme – bare i nye afskygninger, som vi KUN læser fordi vores frisør holder dem.

Faktisk er frisører meget følsomme mennesker. De er en slags numsetermometer for den danske folkesjæl. De ved præcis om vi i disse for vores stand så svære tider, er mest til ti-kroners tv-oversigter eller udfoldede sladderblade med drivende historier om de kendtes hustruvold og nabostrid. Man vader ind ad døren og der ligger de og stråler. Beviserne på tidernes evige fordærv eller bare beviset på vores fordærvede reptilhjerne, der kan snøres med et “SE! En løgnehistorie” uge efter uge efter uge.

Heldigvis er vi danskere – også dig! Så du er også født med den store redningsplanke: Det er “nu-er-jeg-jo-ikke-racist-jeg-læser-ikke-normalt-den-slags-blade-jeg-ved-kun-hvad-naboen-fortalte-mig”-syndromet, der er gudsgivne til alle os danskere. Det er en speciel form for uendelig social dansk kredit, hvor man kan kaste sig ud af den gode smags flyver og rase mod jorden, men stadig lande helt uskadt i den gigantiske airbag, der jo er dette flade lands højeste og laveste punkt samtidigt. For hold dog kæft, hvor er der point i en rigtig sviner over hækken, men FUCK, hvor er det svært at sove i ugerne bagefter.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Medier. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *