Des med dyrene

Jeg gad egentlig godt vide, om aber er specielt gode til at feste og hvordan vi fandt ud af det? Var der nogle mennesker, der virkelig, virkelig kedede sig i Zoo en fredag aften og lyttede efter et beat. Det kom så fra abeburet, hvor der som sædvanlig var… abefest.

Det er jo en drøngammel tradition, at når vi skal fortælle en virkelig god historie om mennesker, så fortæller vi den om dyr som vi giver menneskelige egenskaber. Men den virker også den anden vej. Når vi virkelig skal demonstrere kultiveringens forfald så giver vi mennesker dyretræk. De formerer sig som rotter, de putter hovedet i busken, de holder abefest.

Selv Google Translate kender termen, som ganske rigtigt oversætter til det engelske ord binge. Som jo er uhæmmet druk til bevistløshed. Det er bare mærkeligt, at det lige er aberne, der står for. De drikker jo ikke. Typisk er det elefanter – altså den slags med gashåndtag (her har vi så givet en øl dyretræk og derefter indpakningen motorsportstræk) man forbinder med heftige procenter – men rigtige elefanter har jo også en voldsom interesse i gæret frugtsukker – så hvorfor holder naboen så ikke elefantfester? Måske fordi elefanten er tegn på den kæmpeting, som alle festdeltagerne kender til, men ignorerer for den gode stemnings skyld (herfra navnet på denne blog).

Så altså når vi virkelig vil beskrive vores bedste sider er vi dus med dyrene og når vi skal beskrive vores værste er vi des.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Danskeren. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *