Gamle mænd i gamle biler

Den mest tilfredse dyreart i Danmark er uden tvivl den gamle mand i en gammel bil. Prøv lige at se ham køre! Dér sidder han. I den bil han altid ønskede sig, da han var en dreng. Og ved siden af ham sidder beviset på han fik et godt liv. Det kan være en datter eller en 3G kone – eller i sjældne tilfælde børnenes mor. Men det er jo kun, hvis hun har fået lov at blive på sorte plader med hvid skrift. Og det er jo de færreste, der kun har haft en ejer efterhånden.

Sådan en søndag på landet kan man se dem køre på landevejene i deres åbne Triumph eller MG. Der findes selvfølgelig andre biler – også af andre nationaliteter end britisk, men ingen har ejet så mange våde drengedrømme så længe, som MG og Triumph. Hundredetusindevis af drenge har haft natlige visioner af køreture, der kun foregik i racergrøn eller racerrød.

Og nu, så mange år efter, kan de endelig bruge en af de få julidage, der tillader en åben vogn og kombinere dem med en dejlig kvinde og en dansk landevej. Der findes intet, der kan smøre et kæmpe, veltilfredst smil på min mund, som at se en gammel mand, der nyder en køretur sammen med sin kvinde, i den bil, der er hans virkelige kærlighed.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Mænd og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *