Gik det i fisk?

Intelligent design eller evolution? Måske kommer du i tvivl en dag, hvor du kører på motorvejen og en anden bil passerer dig. Den har kanten af en fisk klistret på bagklappen – og du tænker: Ja, det er jo det ældgamle og oprindeligt hemmelige tegn, som kristne brugte til at (gen)kende hinanden før korset blev deres trademark.

Og måske fortsætter din tankerække: Nu jeg alligevel sidder her og rådner op i den almindelige morgenkø ved Køge, som tydeligt viser at alle danske politikere er revnende ligeglade med infrastrukturen i dette land, så burde jeg måske overveje om mine grundantagelser om livet og livets opståen er baseret på et forkert grundlag?

Herefter tænker du måske: Kunne det være, at Gud faktisk leverede mig, som et fuldstændigt produkt, der ikke kan gøres bedre? At skeletter fra hulemennesker og kranier fra neanderthalere bare er noget, som djævlen har spredt for at svække min tillid til Gud. At der ligesom ikke har været noget tilløb og der ikke kommer mere – men dette er en form for konstant. Ligesom en hyletone i universet, der bare piver i øret i samme toneleje i al fremtid. En form for tonedøv feedback, der gengiver uendeligheden og derfor gengiver paradiset.

Det kan endda være at du fortsætter din tankerække ved at tænke: Darwin, den lille skid, der i 1859 mudrede billedet med sin “videnskab” (du vrænger ordet) og al hans evolution. Som om Guds kreationer ikke er gode nok til lille, dumme Darwin og hans åhsåfine følgere.

Så skal du vide, at hvis der fandtes intelligent design, så sad testikler ikke uden på kroppen.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Religion. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Gik det i fisk?

  1. svendj skriver:

    – er der en speciel oplevelse, der gør, at du er nået til den konklusion? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *