Hvad spejder du?

Det er et overdrevent og fantastisk held, at jeg kom gennem min tidlige teenagetid med alle mine fingre – endsige mine arme og ben, samt hoved. Dengang havde jeg nemlig en hobby. Som så mange andre raske drenge. Jeg gik til spejder.

Her mødte vi to kulturer. En voksenkultur af nogle meget, meget søde og rare voksne, der gad lege med os og tog sig al den tid i verden, som de havde til at lære os, hvordan man begår sig i naturen. Og så mødte vi nogle lidt ældre drenge, der tog sig al den tid i verden de kunne finde, for at lære os at score kvinder. Vi lærte at kaste med økser, tænde meget store bål og alle mulige andre maskuline tricks. Af den slags, der primært skal udføres mens den ene hånd bankende på brystkassen, mens man siger mærkelige rituelle lyde.

Begge kulturer er vigtige og begge er væsentlige for at blive en mand. Det er vigtigt, at man kan udvise social adfærd – men det er også vigtigt at man kan erobre og bestige. For uden det sidste kommer man aldrig til det første. Så med mine ydre ekstremiteter, som indsats lærte Baden-Powells glade drenge, mig alt om hvordan man begår sig i busken. Og det har jeg været glad for siden.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Mænd. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *