Nu er den her: Absolut Kontinens.

Hvor meget man end ser på Carl Mar Møllers mudderprutgrisestiaktiviteter, så har mænd det altså noget sværere med nøgenhed end kvinder. Specielt fælles nøgenhed. Tøj er ikke opfundet fordi nogen frøs. Tøj er opfundet fordi mænd ikke kan lide at være nøgne sammen. Sådan må det være. Afstandtagen til fælles nøgenhed er en af de stærkeste drifter i krybdyrhjernen hos en mand.

Man behøver ikke bevæge sig længere end til det nærmeste fællesbad på en af sommerens festivaller før man tydeligt hører forskellen. Ud fra kvindernes fællesbad flyder en trillende og trallende samtale, der ledsager det beskidte skyllevand. Man kan endda hør pletvis latter. Ud fra mændenes baderum ruller den dystreste, brølende tavshed. Hvis man bevægede sig indenfor ville man opleve, at der i et maskulint fællesbad ikke bliver samtalt. Der bliver heller ikke kigget. Som i SLET ikke kigget.

Naturligvis er der ikke meget man hellere ville end at se sidemanden an, eller rettere, sidemandens, men det ville være forbundet med den yderste livsfare. Man ville blive jaget ud med fakler, stokke og høtyve, hvis man formastede sig til at kigge. Nu kan man i stedet forsøge at udvikle det, der blandt kendere kaldes periferi-syn. Altså evnen til at finde information andre steder end i centret af ens synsfelt.

Og bedst, som man tror man har helt styr på omgangsformerne, træder man ind ved en urinal og opdager de – i bedste fald – er præcis omvendte af fællesbadet. Her kigger alle – helt ugenert. Det øjeblik strålen er sikkert centreret i urinalen kaster man hovedet til side og lader blikket falde ned. Ingen ved hvorfor – sådan er det bare. Det er også comme il faut at prutte. Jo mere velklædte, jo mere gigantiske og buldrende lyder braget når jakkesætsraketten bliver fyret af.

Nå. Tilbage til urinalen, der er en svigefuld satan. For ingen mand ville naturligt vælge at tisse sammen med andre mænd. Hvis du samlede 10 trængende stenaldermænd og slap dem samtidig ville de søge i 12 forskellige retninger før de tissede. Kvinder derimod, griber den første totalt ukendte anden kvinde og luller frydefuldt ind på toiletter sammen, holder hænder mens de beretter om deres liv og forretter deres nødtørft sideløbende. Ved urinalen står vi mænd side om side og forsøger at klemme en dråbe ud – i fuldstændig tavshed. Bortset fra prutterne, naturligvis. Men vi kan ikke tisse. Fordi vi står ved siden af en anden mand. Det er underligt, at ingen lægebøger påpeger, at nærhed mellem to mænd er den primære årsag til absolut kontinens.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Mænd. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *