Nu med ny modeseksualitet

Nu kunne man jo godt få den opfattelse, at der ikke er så meget, som vi mænd er så særligt gode til. Men det er ikke rigtigt. Vi fører skam på en lang række områder. F.eks. begår vi oftere selvmord eller har et livsødelæggende alkoholforbrug. Det gør kvinder ikke i samme grad – jovel, ganske vist er de ved at indhente os på rygningen, men det er primært fordi vi dør så meget tidligere end dem, så de får en hjælpende hånd på statistikken.

Han stod midt i mit køkken og sagde: “Sikke rent her er” – og i et kort moment overvejede jeg faktisk om han lagde an på mig. Det gjorde han så ikke, men han kunne fortælle, at når han typisk skulle vurdere huse, der bliver sat i handel på baggrund af en skilsmisse, så er det nemt, at se hvem, der blev tilbage. Hvis man ikke kan komme ind ad døren for tomme flasker er det manden og hvis der dufter af roser og nybagt speltbrød, så er det kvinden.

Nu har jeg ikke mit selvværd begravet i hjemmets procent af synligt gulv – men ok, åbenbart nok til at imponere en valuar på en ellers overskyet tirsdag morgen. Hans erfaring er, at mænd går i spåner når de bliver skilt. Fair nok. En spindoktor ville dreje den henimod, at “vi oplever vores anden ungdom” eller måske “slår os løs før vi slår os til ro”, men hans vurdering (og han er jo valuar) er altså en anden. Bundløst bundfald.

I dag skal vi forøvrigt lære et nyt ord, der bruges af amerikanske mænd, der på trods af de f.eks. slet ikke skal forholde sig til radikal kønspolitik, som flere ugers barsel for mænd eller lignende, heller ikke kan finde sig selv i den nye verden. Og nogle af dem vælger så at returnere til den dunkle, indadvendte cowboystil, fra en tid, hvor en mand var en mand og en solnedgang var noget man red ud i. Ordet er retroseksuel. Tjuhej. Kan du mærke det?

Nej, vel? Det rykker heller ikke en brik. Endnu et modeord for ikke at kunne finde en funktion og derfor overgøre et eller andet. De mænd, der så bedst kan undertrykke deres trang udlever så deres maskulinitet i modebølger. Ikke mere metroseksualitet til os! Det er bare så oktober 2010 – næ, retroseksualitet sætter os fri og gør os til mere mænd end Bud Spencer.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Mænd. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *