Politisk popquiz

Velkommen til Politisk popquiz. Dagens spørgsmål er, hvilket bynavn mangler i denne remse:

Aalborg, Aarhus, Odense, Høje Tåstrup, København?

Ja, du gættede rigtigt: Langeskov. En by, der er mest berømt for resterne af en ruin af en vikingelandsby. Og hvorfor mangler netop dette bynavn i remsen? Fordi lyntoget, der kører mellem Aalborg (110.495 indbyggere), Aarhus (261.570 indbyggere), Odense (173.814 indbyggere), Høje Tåstrup (der fungerer som fremskudt hovedbanegård) og København (1.263.698 indbyggere) naturligvis mangler et helt logisk og indtil nu fuldstændig overset stop – nemlig Langeskov (3.997 indbyggere).

Det giver naturligvis fuldstændig mening, at love alt muligt i en valgkamp. Men når det er direkte dumt, plejer man at glemme det bagefter. Men ikke denne gang. Nu må I have politikerne undskyldt. De skal videre med at udvikle endnu mere hjernedød og overflødig infrastruktur. Der skal en lufthavn til Faaborg, der skal fikses en højhastighedsbane med time-model, nej vent – det bliver time og tyve minutters model, for den skal jo stoppe en række helt random steder. Faktisk sidder de i Trafikministeriet netop nu og spiller Yatzy om hvilke danske forstæder, der skal have nyopført en banegård. Altså når de ikke arbejder stenhårdt på at genoplive Middelfart-Strib banen, der med sine 4,4 kilometer bane, savnes stærkt af mange danskere i deres daglige rejsemønster.

At standse lyntoget i Langeskov – altså ikke regionaltoget eller intercitytoget – men goddamn Lyntoget, er jo som at sparke alle pendlere hårdt i skridtet og råbe: Se mig, jeg har ministerchauffør, så fuck jer togtabere.

Share on Facebook

Del dette på Twitter

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Samfund. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *